Tuesday, April 20, 2010

yang hidup pasti akan pergi...

jumaat malam sabtu, saya bersama keluarga(mak n abah),
bertolak ke alor star utk ziarah nek lang..
di sebabkan saya tak ad nenek kandung,
kami bertompang kasih pada nenek sedara,
we are not that close, sbb nenek sedara je.
dulu nek lang sgt garang n tegas org nyer..
takut sgt2 dgn nek lang,
tapi last week nek lang jatuh longkang n terus paralize,
separuh badan, dulu nek lang nie sgt garang ngn my mom,
waktu my mom zaman kanak2 n remaja,
when the first i saw nek lang after the insiden,
haty nie terlalu sayu, kenape leh jadi mcm nie,
fyi nek lang berada dlm longkang tue for more than 1 hours,
sbb semua tak ad umah, nek lang sgt aktif org nyer,
tak sgka ngan leh jadi teruk cam tue,
so i spend my time there from jummat to monday,
i suap dia makan, n all, when she call my mom name,
mata dia macam berair, because according to them,
she lost her memory, but bile pggl my mom name,
dia macam sedih, myb dia ingat ape yg dia dah buat pada my mom,
but that the past, so bile ari isnin kami pun decide balik kl,
but sadly today, 4.00ptg tadi, we received news that,
she passed away already, that the last time i saw her,
so i have to go back to kedah again, myb this is one
of my dugaan during my final,
now she resting in peace, insya allah..
al fatihah to my nek lang...

1 comment:

nurhazdv said...

al fatihah..takziah