Saturday, February 13, 2010

perlulah saya hendak menjaga haty kamu?

sejujurnye perlukah sya hendak menjaga haty kamu,
perlukah saya asik nak memikiran kamu,
menjaga perasaan kamu,
setiap perbuatan kami,
kamu tak puas haty, adakah saya nie meyebok hal kamu,
sampai kamu nk menyebok hal saya,
secara jujurnyer, sya sgt rimas dan bosan dgn kamu,
kami kemane..itu hak kami,
dulu kamu ad ke pikir pasal kami?
jadi kenape kamu nak kecik haty dgn kami,
kamu punya kawan sendiri..begitu juga kam...
sekali lagi..jujur sya SUDAH BOSAN DGN SIKAP KAMU...
salah ker ak nak bwak dorg jalan..
aku dah bawak ko kuar kira baik la...
tapi ad ko appreciate?
ko komen adla...aku tau la aku tak ad brg yg canggih yg mahal,
cam kawan ko tue..tapi kalo ko nk g sana ngn kwn ko..
ko g jer la asal nk ckp"kan bgs kalo pakai camera kawan ak"
fine, kalo ko nak pic ko cntik g la ngn kwn ko..
aku tahan je, aku sbr jer..
jujurnyer ak kecik aty, aku bwk ko..
tlg la appreciate nie tak...
fine, tahan lagi...
lepas nie ape ko nak buat,
ape ko nak rasa... aku dah malas nak ambik tau..
dulu memg ko plg rapat ngan aku..
now, sikap ko dah buat ak tak tahan..
buat aku terasa haty,so biar aku tarik diri dri make fren with u..
buat ape aku nak suffer...
ko ad kawan yg lebih paham dari kami,
so go with them, share everything..
kmi nie ape jer yg ad kan...
aku bawak dorg jalan.
ko tak puas haty, dulu ko kuar ngan dia,
ajak pun tak...sekarg aku kena ajak ko lak ker?
tahla...fine..terima jer la..
ape yg aku buat mcm satu kesalahan BESAR pada ko kan..
so im ok with that.....
tak kisah la ape yg kamu ckp pada org lain,
n perception org lain terhadap ak,
aku terime, sejujurnyer,
sebelum org lain nk komen pd ak
letak diri kamu dlm situasai ak,
then when u go through baru la komen....
itu baru rasional n bijak....
aku masih mampu tersenyum,
walau pun haty sakit...
tapi that friendship all about..
there are up and down..
so i have to go through everything..
it will make me more stronger...
"i take words from kak fa, jgn putuskan silaturahim ngn seseorg, walaupun org tue buat kita marah atau sakit aty, sb jika kita putuskan silaturahim tu,
maka amalan kita tak diterima"
"second words from fren, kesukaran tue akan buat kita lebih tabah"
"biarla dia nk buat ape sekali pun, sbb itu mgkn salah satu ujian dari ALLAH untuk ko,
ALLAH sayang ko sbb tue Dia bg ko ujian "
"jika dia penah berjanji utk berubah, tapi tidak melakukan nye,
maka haty dia memg tak mahu berubah,jgn la kamu terasa haty,
tetapi kamu jadikan dia sebagi iktibar,
berubah itu bukn skdr kata2,tetapi hendakla melakukannyer...
sumtimes org hanye kata"i will change",
tapi haty nye tak, u have to learn from others,sis
this is called life"
let i says..
~no matter how hard it takes...just smile n laugh~
~peace~

2 comments:

ijad said...

perlu agaknya..

eliiyana said...

thanx u...
sgt perlu la..
itu namenye hidup..
sentiasa ada dugaan...
~how hard it takes....just smile and laugh~
~peace~